Gesponsorde koppeling:

Gratis advertentieruimte om Labradors aan te bieden of te zoeken.
Pups mogen alleen worden aangeboden door fokkers, die zijn opgenomen op de labrador-fokkers pagina of via onderstaande regels:

1. Verplichte uitslagen

Indien je niet bent opgenomen verzoek ik je kopieën te sturen van de volgende documenten:

  • de dek- of geboorteaangifte
  • het registratiebewijs (eigendomsbewijs) van de teef
  • indien aanwezig: DNA gezondheidstesten (EIC, HNPK etc) van de ouders

Veelal kan ik dan voldoende informatie terugvinden, zo niet dan zal ik je aanvullende informatie vragen.
Alle gezondheidsuitslagen dienen te voldoen aan de eisen van de rasvereniging (NLV of LKN). Ook de overige eisen (zoals bv leeftijden van de ouders en toegestane combinaties) dienen te voldoen aan de eisen van rasverenigingen.

2. Aanvullende DNA testen

DNA testen zijn vrijwillig: bemiddeling is toegestaan ook als de ouders geen enkele test (buiten de verplichte prcd-PRA test) hebben ondergaan. Zijn er wel testen, dan dienen die te voldoen aan de volgende regels:

  • Als de DNA test ‘Carrier’ (drager)of ‘Affected’ (lijder) als uitslag geeft, dan dient de DNA test van de andere ouder ‘Normal’ (clear) te zijn.
  • DNA testen die openbaar terug te vinden zijn (bv. via de dekreuenlijsten of op websites van fokkers opgenomen op de labrador-fokkers pagina) hoeven niet te worden aangeleverd.

N.B. Bij de NLV is het verplicht om DNA onderzoeken te hebben voor EIC, HNPK en SD2. Bij de LKN is het een aanbeveling, geen verplichting.

3. Documenten insturen

Je kunt de kopieën van documentatie mailen naar cor@labradorpagina.nl. Liever niet in 1 grote mail, maar in een aantal kleinere: te grote mails worden nogal eens geweigerd door mijn provider.