Gesponsorde koppeling:

Gratis advertentieruimte om Labradors aan te bieden of te zoeken.
Pups mogen alleen worden aangeboden door fokkers, die zijn opgenomen op de labrador-fokkers pagina of via onderstaande regels:

1. Verplichte uitslagen

Indien je niet bent opgenomen verzoek ik je kopieën te sturen van de volgende documenten:

  • de dek- of geboorteaangifte
  • het registratiebewijs (eigendomsbewijs) van de teef

Veelal kan ik dan voldoende informatie terugvinden, zo niet dan zal ik je aanvullende informatie vragen.
Alle gezondheidsuitslagen dienen te voldoen aan de eisen van de rasvereniging (NLV of LKN). Ook de overige eisen (zoals bv leeftijden van de ouders en toegestane combinaties) dienen te voldoen aan de eisen van rasverenigingen.

2. Aanvullende DNA testen

DNA testen zijn vrijwillig: bemiddeling is toegestaan ook als de ouders geen enkele test (buiten de verplichte prcd-PRA test) hebben ondergaan. Zijn er wel testen, dan dienen die te voldoen aan de volgende regels:

  • Als de DNA test ‘Carrier’ (drager) als uitslag geeft, dan dient de DNA test van de andere ouder ‘Normal’ (clear) te zijn.
  • Als de DNA test ‘Affected’ (lijder) aangeeft, kunnen pups niet voor bemiddeling worden aangeboden
  • DNA testen die openbaar terug te vinden zijn bij de rasverenigingen (bv. via de dekreuenlijsten of de websites van fokkers opgenomen op de labrador-fokkers pagina) hoeven niet te worden aangeleverd.

N.B. Ik ga ervan uit dat de rasverenigingen met regels gaan komen: over welke tests moeten worden uitgevoerd, evenals over toegestane uitslagen en combinaties. Ik zal die regels gaan volgen zodra die er zijn. Tot die tijd hanteer ik het bovenstaande.

3. Documenten insturen

Je kunt de kopieën van documentatie mailen naar cor@labradorpagina.nl. Liever niet in 1 grote mail, maar in een aantal kleinere: te grote mails worden nogal eens geweigerd door mijn provider.