Jachtlijn labrador bijna 3 jr

bruine herplaatser blix labradorWij zoeken een perfect nieuw thuis voor Blix. Blix is een bruine labrador van bijna 3 jaar oud. Binnen is Blix een echte knuffelkont die heel rustig is. Wel is hij enorm waaks en slaat ook aan als hij iets hoort.

Buiten is Blix echter een compleet andere hond. Daar is hij enorm actief, jachtgericht en enorm aan het zoeken en jagen. Rustig snuffelen of aan de lijn lopen is er niet bij. Wij zoeken dan ook iemand die bekend is met een jachthond en weet hoe hij/zij daar mee om moet gaan.

Blix is niet gevoelig voor beloningen en ziet zijn jagen dan ook als de ultieme beloning. Nu we aan onze derde trainer bezig zijn, moeten wij helaas toegeven dat wij Blix niet kunnen geven wat hij nodig heeft. Deze opvoeding gaat ons de pet te boven.

Blix kan NIET met katten, andere honden vind hij enorm leuk en kan dan ook uren spelen. Hij is gecastreerd en daardoor is hij zijn dominantie iets kwijtgeraakt.

Daarnaast heeft Blix een voedsel allergie en eet bij ons alleen single meat paard met zoete aardappel. Verder krijgt hij niks extra’s.
Wij zijn begonnen met gehoorzaamheidstraining (nu in een groep, want 1 op 1 doet hij alles top) maar ook hier zitten ze al met hun handen in het haar. Op het veld wil Blix jagen namelijk en trekt iedereen onderuit door zijn enorme kracht.

Al met al op zoek naar iemand die weet wat hij doet en die Blix echt een plek kan bieden waar hij aan het “werk moet”.
Blix gaat niet naar de eerste de beste en ook pas na meerdere afspraken. Beide partijen moeten er goed over nadenken. Wij hebben Blix over genomen van een jong stel die veel heeft weggelaten om te vertellen over Blix en waar wij nu dus achter komen.

Blix is een gevonden hond in Arnhem die gezworven heeft in de bossen. Hierdoor heeft hij honger gekend en daarom is het jagen zo’n beloning voor hem!
Mocht je interesse hebben in Blix, en kan je vertellen waarom hij op de juiste plek zou zijn bij jou/jullie, mail me dan.

Naam: Petra Tieland (tielandfam@gmail.com)
Provincie: Noord-Holland
Prijs: Notk

Tags: | | | |