Fay (6 jaar) zoekt plekje

zwarte herplaatser teefje fayDit is Fay, een zes jaar oude gesteriliseerde Field trail labrador die vanwege een ernstige ziekte van haar eigenaar een andere plek zoekt, net als haar maatje Sam die ook op deze pagina staat. Samen plaatsen is geen vereiste maar uiteraard wel bespreekbaar indien het de juiste omstandigheden zijn.

Fay is een wat onzekere hond, bang voor vuurwerk en onweer, maar wel rustig in huis. Zij is geen kinderen gewend en daarom wordt zij ook niet in een gezin met jonge kinderen geplaatst.

Haar eigenaar heeft jachttraining met haar gedaan, door de ziekte van haar baas waren ze daarin niet bijzonder succesvol, al vond Fay het wel geweldig leuk om te doen. Zij komt ook uit een echte jachtlijn van een goede fokster.

Fay luistert goed en loopt prima aan de lijn. Echter door een naar incident in haar verleden, waarbij zij werd aangevallen door een hond en meerdere mensen haar wilden ontzetten en daarbij werd ingesloten, heeft zij gedrag ontwikkelt wat zeker begeleiding behoeft. Hierna is zijn gaan happen naar handen van vreemden, ze stoot er als het ware met de bek tegenaan. Het is echter nog nooit tot een bijtincident gekomen maar uiteraard behoeft dit gedrag wel begeleiding. Aangezien ze prima luistert, zal de ervaren hondenbaas hiermee om weten te gaan.

Denk jij of jullie die ervaren, actieve baas of bazen te zijn, die wellicht nog met haar op jachttraining zal gaan of anders haar middels uitgebreide wandelingen en spelletjes (apporteren, zoeken ed) kunnen bieden wat zij zeker nog nodig heeft.
Sam en Fay verblijven in Den Bosch.

Naam: Jeanne Wagenaar  (jeannewagenaar@ziggo.nl)
Provincie: Noord-Brabant
Prijs: Notk

Tags: | | | |