Hond van het Jaar show

hond van het jaarDe Hond van het Jaar Show is geen tentoonstelling waarvoor je je kunt inschrijven. Kwalificeert je hond zich op tentoonstellingen door het kalenderjaar heen, dan nodigen de Raad van Beheer je uit om je hond aan te melden voor de Hond van het Jaar Show.
Kwalificatiemogelijkheden:

  • Je hond heeft zich in het afgelopen jaar op een in Nederland gehouden CAC- of CAC/CACIB-tentoonstelling voor alle rassen of een bepaalde rasgroep als eerste, tweede of derde in zijn rasgroep geplaatst.
  • Je hond is in het afgelopen jaar Clubwinnaar geworden op een Kampioenschapsclubmatch van het betreffende ras.
  • Kwalificatie is alleen mogelijk als je hond in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) is ingeschreven en de eigenaar Nederlands ingezetene is.

Daarnaast kan men zich voor de veteranenkeuring kwalificeren door beste veteraan van de dag te worden op een CAC(CACIB) tentoonstelling. Dit geldt alleen voor de CAC shows die open staan voor alle rassen binnen een rasgroep, meerdere rasgroepen of een show voor alle rassen. Ook hier geldt dat de show georganiseerd dient te zijn met toestemming en onder auspiciƫn van de Raad van Beheer, en inschrijven alleen op uitnodiging.

Website

N.B. Raadpleeg altijd de website van de organisator voor de meest actuele informatie!

Overzicht evenementen